Uitnodiging ouderavond – 17 november 2016

 

Ouderavond over media-opvoedingwat hebben onze kinderen nodig?

Op donderdag 17 november 2016
van 19.30 uur – 21.30 uur
Locatie: Mozarthof, Mozartlaan 29 Hilversum

Beste ouder(s)/verzorgers,

17 November staat vast al in uw agenda genoteerd! Hierbij nodigt de Ouderraad van de Mozarthof u graag uit voor de ouderavond over het mediagebruik van onze leerlingen, thuis en op school. Op deze avond willen we graag uitwisselen wat wel en niet werkt in de mediaopvoeding. Hoe doen andere ouders dat en wat voor mediaopvoeder bent u zelf?

Op deze ouderavond over mediawijsheid hebben wij voor u uitgenodigd: Merijn Bartman van Bureau Jeugd & Media, een specialist mediaopvoeding in het speciaal onderwijs.

Merijn Bartman geeft eerst een inleiding over mediagebruik en zal ons dan uitdagen om hierover na te denken en samen hierover in gesprek te gaan. De mediawereld van kinderen is groot: zelfstandig doen zij al van alles online, nog vóórdat zij precies begrijpen wat de gevolgen zijn. Ze tikken en vegen zich al door allerlei apps heen en klikken van alles aan. Is het nodig om hen te beperken? Hoe dan? Of moeten zij er juist mee om leren gaan? Er zijn zoveel vragen!

Wat er zoal aan de orde zal komen op deze avond:

  • Is het internet een veilige speelruimte?
  • Wanneer laat je je kind op facebook/instagram? 
  • Praat je over de dingen die ze daar tegenkomen (o.a. leuke dingen, maar ook bv geweld, seks)? 
  • Geef je je kind een smartphone/mobiele telefoon en met welke leeftijd doe je dat dan?

Mediaopvoeding is ook: laten zien wat wèl mag en kan. Misschien bent u op zoek naar goede apps. Waar vind je die? Kent u de mogelijkheden die bij uw kind passen? Er valt zoveel te beleven en ontdekken voor kinderen in de online wereld. U wordt deze avond geprikkeld om na te denken over het maken van keuzes. U gaat naar huis met veel stof voor gesprek met elkaar én met uw kind(eren).

We hopen dat u erbij bent! We zien u graag de 17e november, inloop vanaf 19.00 uur!
Gelieve zo spoedig mogelijk aan te melden via info@mozarthof.nl

Met hartelijke groet,
De Ouderraad van de Mozarthof