Uitnodiging informatieavond ‘Seksuele ontwikkeling bij jullie kinderen, onze leerlingen’

Voor:                   Ouders en verzorgers van leerlingen uit het VSO en SO klas Wolf, medewerkers Mozarthof,  Het Zandkasteel PGB, Zorg in Beweging.

Wanneer:           Dinsdag 29 oktober

Tijd:                     19:15 uur inloop

19:30 uur start programma,

21:30 uur einde programma, gelegenheid tot
informeel napraten tot 22:00 uur.

Waar:                  VSO gebouw, Mozartlaan 29, Hilversum

Wij worden allemaal geconfronteerd met de seksuele ontwikkeling van onze kinderen en leerlingen.  Voor velen van ons een onderdeel van de ontwikkeling die veel vragen en zorgen met zich mee kan brengen. Dat zijn vragen die bij alle ouders en verzorgers spelen en niet alleen bij hen, maar ook bij leerkrachten en begeleiders. Daarom heeft de Mozarthof, in samenwerking met de Ouderraad van de Mozarthof een informatieavond georganiseerd over dit thema. Het Zandkasteel PGB en Zorg in Beweging participeren ook in deze avond.

Wij hebben contact gezocht met Fabriek69,  een organisatie uit Amersfoort die diverse experts heeft op het gebied van het geven van voorlichting over seksuele gezondheid. Irene König en Judith Kreijne van Fabriek69 vertellen u op deze avond over de seksuele gezondheid van jongeren met een verstandelijke beperking. Wat is seksueel gezond zijn? Hoe kunnen wij onze leerlingen hierin ondersteunen? Wij staan stil bij de seksuele ontwikkeling en kijken naar seksualiteit zoals deze vandaag de dag in de maatschappij en binnen sociale media worden beleefd. Ook bespreken we waar voor onze leerlingen de experimenteerruimte is. We kunnen onze leerlingen, uw kind(eren), namelijk heel goed uitleggen wat niet mag, waar het niet mag en waarom niet maar wat er wel mag en waar…… tja, daar hebben we nog geen goed antwoord op.

Aanmelden voor de OR Ouderavond van 29 oktober kan tot 7 oktober a.s. via onderstaande link. Mocht u vooraf vragen hebben omtrent dit thema dan kunt u deze tevens indienen via onderstaande link. Irene en Judith zullen proberen alle vragen te beantwoorden tijdens de informatieavond.

Aanmelden

Wij ontmoeten u heel graag op dinsdag 29 oktober!

Vriendelijke groet,

Mozarthof, Het Zandkasteel PGB & Zorg in Beweging.