Uitnodiging informatieavond ‘Peuterpuberteit bij SO-leerlingen’ maandag 4 november = VERVALLEN!!

Voor:            Ouders en verzorgers van leerlingen uit het SO, medewerkers Mozarthof.

Wanneer:   Maandag 4 november

Waar:          VSO gebouw – kantine, Mozartlaan 29, Hilversum 

Tijd:             19.15u                   Inloop

                      19.30u                   Start programma

                      20.00u                   Presentatie Speel-o-theek ’t Gooi – Miriam Kos

                      20.15u-20.45u      Pauze + Bekijken speelmateriaal Speel-o-theek

                      20.45u                   Vervolg programma

                      21.30u                   Einde programma

Kinderen maken verschillende ontwikkelingsperioden door zoals de baby-, dreumes-, peuter-, kleuter- fase etc. Ook onze leerlingen maken deze fases door. Sommige zullen alle stadia doorlopen, anderen bereiken eerder hun hoogst haalbare ontwikkelingsniveau.

Opvallend is dat sommige van onze kinderen meer tijd nodig hebben om een bepaalde fase te doorlopen. We zien bij onze leerlingen dat zij in een andere ontwikkelingsfase zitten dan hun kalenderleeftijd doet vermoeden. Dat geldt ook voor de fase van 18-36 maanden. In deze fase, ook wel de peuterpuberteit genoemd, gaat een kind op zoek naar zijn of haar grenzen en naar die van een ander. In de ontwikkelingsfase 0-18 maanden ervaart een kind zichzelf als één met zijn omgeving. In de ontwikkelingsfase 18-36 maanden gaat een kind ervaren dat het zelf iemand is, stelt zichzelf centraal en gaat experimenteren met het hebben van de eigen regie. Dit kan zich uitten in dwars en koppig gedrag, het bekende ‘ik ben twee en zeg nee’.

Martine Overzet (orthopedagoog SO op de Mozarthof) en Marieke Wolse (leerkracht en intern begeleider SO op de Mozarthof) zullen deze informatieavond voor u verzorgen. Zij zullen u meer duidelijkheid geven over de functie van deze ontwikkelingsfase en hoe deze fase is te herkennen. U krijgt tips over hoe om te gaan met onverzettelijk gedrag en  handvaten om het gedrag beter te begrijpen. Naast theoretische informatie zal de avond ook bestaan uit een interactief gedeelte waarbij u de tips direct in de praktijk kunt brengen. 

De Speel-o-theek ’t Gooi zal zich deze avond kort aan u presenteren en u tevens uitleg geven over de mogelijkheden om ontwikkelingsmateriaal en speelgoed bij hen te lenen. De Speel-o-theek heeft ook materiaal bij zich, welke u tijdens de pauze kunt bekijken.

Aanmelden voor de OR Ouderavond van 4 november kan tot 25 oktober a.s. via onderstaande link. Mocht u vooraf vragen hebben omtrent dit thema, dan kunt u deze tevens via de link indienen:

Aanmelden

Wij ontmoeten u heel graag u op maandag 4 november!