mozART

De Mozarthof wil haar leerlingen voorbereiden op hun toekomst, dus een toekomst waarin leerlingen gebruik kunnen maken van hun talenten. En talenten hebben onze leerlingen! Vanuit het motto: ‘Creativiteit kent geen beperking’ volgen veel leerlingen o.a. schilderlessen. Tijdens deze schilderlessen in het mozART-atelier maken de leerlingen de mooiste schilderijen.
Met enige regelmaat houden we exposities en tentoonstellingen met het werk van onze kunstenaars.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de teamleider VSO Linda van der Zwaag via deze link.


Schooljaar 2019-2020-2021

Tijdens de kunstlessen werken de leerlingen aan 3D papier-maché dierenkoppen.
Dit doen wij niet met krantenstroken met behangerslijm… maar speciaal poeder waar je met water een dikke pulp-pap van kan maken.
Superleuk om te doen! Binnenkort meer!


Tijdens de kunstlessen werken de leerlingen met druktechnieken. We gaan kaarten drukken.  De leerlingen hebben zelf een dier uitgekozen om te snijden uit linoleum. Het kaartensetje dat we gaan maken gaan we ook verkopen. Binnenkort meer!


Een Waanzinnige boomhutten expositie! Deze prachtige boomhutten zijn gemaakt van ijslolly-stokjes, kurk, takken, touw en dennenappels. De leerlingen hebben gewerkt met lijmpistolen. 
Iedere boomhut heeft een eigen verhaal. Hun persoonlijke verhalen staan op de kaartjes bij de boomhutten geëxposeerd.Schooljaar 2018-2019

zo maar wat foto’s, zegt meer dan duizend woorden …

Schooljaar 2017-2018

Op 12 juli heeft de opening van de expositie mozART op het mediapark plaatsgevonden.

De opening van de expositie was een onvergetelijke gebeurtenis.
De klasgenoten van de kunstenaars waren allen aanwezig. De schilderstalenten van mozART: Manuela, Danté, Walid, Wessel, Noah en Christiaan exposeerden met trots hun 12 schilderijen. Ouders en genodigden waren erbij.

Tijdens het wachten op de officiële opening werden we verrast door een bekende vlogger, Lexxxus.
Iedereen wilde met hem op de foto.

Paul Römer opende de tentoonstelling met een geweldig mooie speech en knipte daarna samen met de kunstenaars het lint door.


Er was veel belangstelling van de omroepmedewerkers, ze waren erg onder de indruk van de mooie schilderijen over de tv programma’s, er zijn al enkele schilderijen verkocht.

In het restaurant van de studio hebben we wat gedronken en daarna mochten we nog achter de schermen kijken bij De Boterhamshow, wat een feest!

Schooljaar 2016-2017
Project: mozART op de Gijsbrecht in Hilversum
Maartje, Hannah, Michelle, Aysecul, Amina, Manuela, Imme, Kimberley, Tessa, Walid , Dante en Bas hebben de afgelopen periode hard gewerkt in het atelier.
Aan de hand van foto’s hebben zij hun favoriete winkel op de Gijsbrecht van Amstelstraat in Hilversum uitgekozen en geschilderd op doek (60/80) met acrylverf.
De schilderijen hebben een prominente plek in de etalages gekregen waar ze de hele zomer zijn te bezichtigen. De winkeliers zelf zijn razend-enthousiast. Ze kunnen de doeken kopen en de opbrengst is voor het atelier.

(klik op de foto voor een vergroting)


”"
”"
”"

Project: Kringloop vazen en potten
(klik op de foto voor een vergroting)

  
   ”"

Ook dit is mozART!

Deze kringloop vazen en potten hebben een complete metamorfose ondergaan.
De leerlingen van OB2 hebben ze in het atelier bewerkt met muurvuller en betonstructuur verf.
De kleine potjes zijn ook nog versierd met knopen en kralen.
We zijn trots op het resultaat!

Deze kunst is te koop, de opbrengst komt ten goede van het atelier.
Info: j.baas@mozarthof.nl


Schooljaar 2015-2016

mozART - RD - aangepast mozART - PA - aangepast mozART - RC - aangepast mozART - PC - aangepast mozART - RB - aangepast mozART - PB - aangepast mozART - RA - aangepast SCHILDERIJ-5-900