Gezonde voeding op Mozarthof

Gezonde voeding op Mozarthof

Wij vinden als school gezonde voeding en gezond eetgedrag voor de leerlingen belangrijk. Dit draagt positief bij aan hun ontwikkeling. Daarom hebben wij nu ook een beleid vastgesteld over de wijze waarop wij in de school met gezonde voeding willen omgaan.

Klik hier om ons beleid in te zien.

De Mozarthof heeft een gouden Schoolkantine Schaal 2017 van het Voedingscentrum verdiend. Hiermee laten zij zien dat de schoolkantine gezond is ingericht.

De Mozarthof heeft hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in hun gezonde schoolkantine. Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water beschikbaar in de vorm van waterkannen met vers fruit en munt op de balie. De leerlingen zijn blij met dit aanbod dat verleidt om gezonder te kiezen.

De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum.
Het doel is een gezonder voedingsaanbod op scholen.

Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine