Buitenschoolse activiteiten VSO – juni 2018

Buitenschoolse activiteiten VSO – juni 2018

Op maandag 4 en dinsdag 5 juni hadden de VSO leerlingen hun buitensportdagen:

 

 

 


In de week van 18 juni zijn een deel van de VSO leerlingen naar Duinrell en een ander deel is op Bosbeweging kamp gegaan:

Van maandag tot woensdag zijn we met MB4, BB1 en BB2 op kamp geweest in Duinrell. We sliepen in Duingalows en hebben ons eigen eten gekookt, tafel gedekt, stof gezogen, bedden opgemaakt… Kortom alles zoveel mogelijk zelf gedaan wat er in een huishouden moet gebeuren. Rekening houden met elkaar was ook een belangrijk punt wat we hebben geleerd. En natuurlijk hebben we genoten van alle attracties!!! Een aantal leerlingen heeft dinsdagavond ook nog een strandwandeling gemaakt! Het was een fantastisch kamp wat we hebben afgesloten met een lunch van patatjes met een snack in het park.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


De leerlingen van VMB1 en VMB2 zijn op Bosbeweging kamp geweest. Hier hebben ze van Jurjen Annen geleerd hoe je kunt overleven met de natuur. Ze hebben een hut gebouwd, vuur gemaakt met een vuurboog en gekookt op vuur. Er is een boswandeling gemaakt, over hindernissen geklommen en geleerd over eetbare planten. Verder hebben ze leren sluipen en camoufleren en er zijn speren en hengels gemaakt. Ook hebben ze de vaardigheden van het stok vechten, boogschieten en speerwerpen geleerd.
Het was al een geweldige ervaring om al deze vaardigheden te leren maar het was vooral prachtig om te zien hoe ze genoten van het buiten zijn en hoe hun oerinstincten naar boven kwamen. Ze voelden zich thuis in de natuur zonder tv, telefoon, computer en andere luxe middelen. Ze hielpen elkaar, er werd samengewerkt en iedereen mocht zichzelf zijn. Het was magisch en dat valt eigenlijk niet met woorden of foto’s uit te leggen.
Iedereen heeft op zijn eigen manier zijn grens verlegd. Sommigen sliepen voor het eerst in een tent, anderen hebben buiten geslapen. Heimwee en angst voor honden werd overwonnen. Er werd gezwommen in het koude water, leerlingen die liever niet vies worden lieten zich insmeren met as, modder en houtskool. De kip werd geplukt en schoongemaakt. Er werd gezorgd voor de kleine kinderen in onze stam. Iedereen heeft meegeholpen om er een geweldige ervaring van te maken. Ik ben heel erg trots op jullie allemaal!